Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Van Hool lanserar ny turistbuss

Van Hool lanserar efter sommaren en ny turistbuss i budgetklassen. Hittills har man bara visat skisser på bussen. Illustration: Van Hool.

Van Hool lanserar efter sommaren en ny turistbuss i budgetklassen. Hittills har man bara visat skisser på bussen. Illustration: Van Hool.

Busstillverkaren Van Hool, med bas i Belgien, kommer i höst att lansera en ny turistbussmodell. Den nya bussen, som hittills bara presenterats som en skiss, kommer för första gången att visas för en större publik i samband med den stora nyttofordonsmässan IAA i Hannover i slutet av september. Produktionen av den nya bussen kommer att inledas under det fjärde kvartalet i år i Van Hools nya fabrik i Skopje i Makedonien.

Modellbeteckningen blir EX och enligt Van Hool ska bussen marknadsföras i såväl Europa som på för företaget nya marknader.

Enligt Van Hools vd, Filip Van Hool, är den nya bussmodellen något av en budgetbuss.

– EX kommer att återfinnas i det nedre segmentet av den internationella bussmarknaden, och för att den ska vara konkurrenskraftig måste produktionen vara kostnadseffektiv, säger han.

– För första gången sedan den globala ekonomiska krisens början tänker vi åter i termer av tillväxt. Med den nya bussmodellen kan vi komma in på marknader som hittills har varit praktiskt taget omöjliga för oss.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)