Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busstrafik kan bli mångmiljonsmäll för Borlänge

Busstrafiken i Borlänge kommer att bli mycket dyrare för kommunen nästa år. "Ett mysterium" säger man från kommunalt håll. Foto: Ulo Maasing.

Busstrafiken i Borlänge kommer att bli mycket dyrare för kommunen nästa år. ”Ett mysterium” säger man från kommunalt håll. Foto: Ulo Maasing.

Borlänge kommun riskerar en kraftig ekonomisk smäll för sin busstrafik nästa år. Riktigt hur stor kostnadsökningen blir är inte klart. Det första beskedet till kommunen var en kostnadsökning på 44 procent, ett andra bud talar om kostnadsökningar på runt 20 procent.

44 procents kostnadsökning skulle innebära att kommunens kostnader för busstrafiken skulle öka med 22 miljoner kronor mer än i år.

Vad de stora kostnadsökningarna skulle bero på är oklart för kommunen. Visserligen har kommunen beställt mer trafik nästa år, men långt ifrån så mycket att det matchar kostnadsökningen.

– Den stora kostnadsökningen är i mångt och mycket ett mysterium. Vi har en träff med Dalatrafik nästa vecka med alla kommuner där vi ska försöka reda ut alla frågetecken, säger kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman(S) till Dalademokraten.

– Det här är stora pengar som konkurrerar med andra välfärdssatsningar.

Dalatrafik är också inbjudet till ett sammanträde i kommunstyrelsen den 3 juni.

Både Borlänge och Falun vill också ha en utredniong om nya taxir och zonindelningar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)