Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborg: Dömd langare har egen smuggelbuss

Spritbussarna rullar som aldrig förr längs västkusten. Foto: Polisen.

Spritbussarna rullar som aldrig förr längs västkusten. Foto: Polisen.

En medelålders man i Göteborg som för två år sedan dömdes för organiserad spritförsäljning till unga har nu skaffat en egen buss. Varje vecka rullar den gamla bussen och kör in billig sprit från Tyskland till Göteborgsområdet, skriver Göteborgs-Posten.

Tidningen berättar om hur människor flockas kring bussen i Gamlestaden och lastar över flaskor och ölflak i olika person- och skåpbilar.

Mannen dömdes förra vintern till en månads fängelse för olovlig försäljning av alkoholdrycker och olovligt innehav av alkoholdrycker.

Förra våren, bara någon månad efter avtjänat straff, registrerades mannen som ägare till en gammal blå och vit Scania Irizar. Bussen ägdes tidigare av en person som har varit en av de större aktörerna i spritbussbranschen.

Enligt GP, som avslöjade den omfattande spritbussverksamheten i Göteborg för tre år sedan, rullar spritbussarna vidare som aldrig förr. Tidningen uppger att tullen bedömer att i genomsnitt en spritbuss om dagen anländer till Göteborg samt att verksamheten omfattar ett stort antal bussbolag och enskilda.

Bussarna körs ofta av sjukpensionerade förare.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)