Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya problem för Gotlandsbåten – oklart om det blir trafik (uppdaterad)

Gotlandsbåtens M/V Västervik ligger alltjämt kvar i Grekland. Bild: Gotlandsbåten

Gotlandsbåtens M/V Västervik ligger alltjämt kvar i Grekland. Bild: Gotlandsbåten

Uppstickaren i Gotlandstrafiken, Gotlandsbåten, är på väg mot ett rejält haveri. Fartyget ligger kvar i Grekland och i hamnen i Pireus pågår nu en strejk.  Gotlandsbåten har stängt bokningen , även om det så sent som på onsdagsmiddagen på Gotlandsbåtens hemsida fanns en turlista publicerad som skulle börja gälla den 27 juni. Bokade resenärer får pengarna tillbaka men ingen hjälp med att boka om sina resor.

Först var det planerat att starta trafiken den 16 juni. För knappt en månad sedan sköts trafikstarten fram till den 27 juni och nu är det oklart om och i så fall när trafiken kommer igång.

Under tisdagen och onsdagen flögs Gotlandsbåtens personal hem från Grekland.

Fartyget, M/V Västervik, ligger kvar i Pireus hamn där det just nu pågår en strejk.

På en presskonferens efter lunch på onsdagen förklarade Gotlandsbåtens marknadschef Julia Bendelin att det är oklart med ett startdatum för trafiken.

– Vi har beslutat att betala tillbaka alla pengar till dem som bokat en resa med Gotlandsbåten. Däremot kommer vi inte att hjälpa till med ombokningar. Vi har inte de resurser som krävs, varken finansiellt eller personellt och i dagsläget inte heller någon båt, sa hon.

Till Västerviks-Tidningen sa Gotlandsbåtens företrädare Pigge Werkelin och Julia Bendelin tidigare på onsdagen att det kan bli aktuellt att chartra ett annat fartyg för att starta trafiken nästa fredag.

– På ett eller annat sätt ska vi vara igång 27 juni. Det kan bli så att vi chartrar en båt från Destination Gotland, sa Julia Bendelin då till Västerviks-Tidningen.

Så blir det nu inte.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)