Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rundresor i Sverige toppar utländska turisters önskelista

VisitSweden har tagit reda på vad utländska besökare vill göra i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

VisitSweden har tagit reda på vad utländska besökare vill göra i Sverige. Foto: Ulo Maasing.

När utländska resenärer drömmer om Sverige är det rundresor, utomhusupplevelser samt nöjesliv, restauranger, shopping och museer i storstäderna som lockar mest. Åtminstone är det vad VisitSweden har kommit fram till när man analyserat tänkbara Sverigebesökare och vad de vill göra om de kommer till Sverige.

Men det är inte gruppresor som lockar – vana resenärer vill helst resa runt och upptäcka Sverige på egen hand. Också utomhusaktiviteter  och storstädernas restauranger, caféer, shopping och museer är högintressant för potentiella Sverigeresenärer.

Resenärerna på de elva undersökta utlandsmarknaderna är ganska eniga om att rundresor, natur och storstäder är vad de vill ägna sig åt i Sverige. Men några nationaliteter sticker ut; norrmännen med sitt intresse för shopping, finländarna för att de vill besöka olika evenemang och italienarna för att de i högre grad vill ha kulturupplevelser. Amerikanerna rankar kulinariska upplevelser extra högt.

Mer sugna på rundresor i Sverige än genomsnittet är holländare och ryssar.

Resandet till Sverige har ökat stadigt och utländska besökares konsumtion i Sverige har ökat med 30 procent mellan 2008 och 2012, enligt Tillväxtverket. Enligt VisitSwedens potentialanalys planerar 28 miljoner européer och amerikaner en resa till Sverige de närmaste tre åren.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)