Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Slut med SMS-biljetter i Östergötland

Snart är det slut med SMS-biljetter i Östergötland. Den som vill köpa en enkelbiljett på tätortsbussarna i Norrköping, Linköping eller Motala kan dock göra så via enny app. Foto: Ulo Maasing.

Snart är det slut med SMS-biljetter i Östergötland. Den som vill köpa en enkelbiljett på tätortsbussarna i Norrköping, Linköping eller Motala kan dock göra så via en ny app. Foto: Ulo Maasing.

Östgötatrafiken, som har huvudansvaret för kollektivtrafiken i Östergötland, avskaffar SMS-biljetterna i slutet av augusti. I de tre största städerna i länet, Linköping, Norrköping och Motala, lanseras istället en app i reseplaneraren som ska göra det möjligt att köpa enkelbiljetter för att resa med tätortsbussarna.

På landsortsbussar, Östgötapendeln och spårvagnar kan man fortfarande använda sitt kontokort direkt ombord.

– Användningen av SMS-biljetter har gått ned avsevärt sedan förra året då man blev tvungen att registrera sig och ange personnummer för att använda sig av det systemet. Nu är volymen så liten att vi fasar ut sms-biljetterna den sista augusti, säger Östgötatrafikens kommunikationschef Eva Jylltorp till Östgöta-Correspondenten.

Fast helst vill Östgötatrafiken att resenärerna laddar en reskassa på minst hundra kronor på ett resekort för att ha till hands för spontanresor.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)