Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Trögt med Veoliaförsäljning – Transdev kan komma att behålla svensk verksamhet

Gunnar Schön, vd för Veolia Transport Sverige. Foto: Veolia Transport.

Gunnar Schön, vd för Veolia Transport Sverige. Foto: Veolia Transport.

Det går trögt med försäljningen av Veolia Transport i Sverige och Finland. Veolias ägare Transdevs styrelse har nyligen nobbat ett bud som man fick tidigare i år därför att man ansåg budet vara för lågt. Transdev ska nu ta ställning till om man ska fortsätta ansträngningarna att sälja verksamheten i Sverige eller om man istället ska behålla den och satsa på den.

I  ett internt meddelande inom Veolia Transport skriver Gunnar Schön, vd för Veolia Transport Sverige, att han har ”stor respekt för att ovissheten om våra ägarförhållanden upplevs som frustrerande av många”.

– Men jag vill betona vikten av att vi fortsätter att leverera bra trafik och resultat i varje enskild affär. I ledningen jobbar vi efter den långtidsplan som nyligen tagits fram och som innebär att vi fortsätter att utveckla vår affär och position på den svenska marknaden.

Anledningen till att Transdev kan tänka sig att åter satsa på den svenska marknaden uppges i det interna meddelandet vara ”vår mycket positiva resultatutveckling”.

Transdev har sedan 2013 velat sälja Veolia Transport Sverige.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)