Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busslinje i Hallstahammar nominerat till nordiskt miljöpris

Hallstahammars kommun har nominerats till Nordiska rådets miljöpris för sin satsning på Brukslinjen. Illustration: Nordiska Rådet.

Hallstahammars kommun har nominerats till Nordiska rådets miljöpris för sin satsning på Brukslinjen. Illustration: Nordiska Rådet.

Hallstahammars kommun i Västmanland har nominerats till Nordiska rådets natur- och miljöpris 2014 för arbetet med Brukslinjen. Det är kommunens lokala busstrafik med nolltaxa. Sammanlagt 13 nordiska kommuner är nominerade till priset som går till en nordisk kommun/stad/lokalsamhälle som antingen har gjort en särskild gemensam insats för miljön eller har gjort en särskild insats inom ett enskilt miljöområde. I Sverige är även Växjö nominerat.

Hallstahammar inledde redan 1989 ett mindre försök med lokal busstrafik med nolltaxa. År 2001 startade Brukslinjen, som är ett kommunalt samordnat projekt för att förbättra kollektivtrafiken mellan Hallstahammars och Surahammars kommuner.

Brukslinjen har fått till följd att resandet med kollektivtrafiken i Hallstahammar har tredubblats de senaste tolv åren.

Alla typer av samhällsbetalda persontransporter är samordnade inom Brukslinjen, från traditionell linjebusstrafik och skolskjuts till färdtjänst med mera.

Vilken kommun som får priset avslöjas den 29 oktober i samband med Nordiska Rådets session i Stockholm.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)