Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Seg start möts med ökad satsning på kommersiell trafik i Skåne

Siamak Notashradoch hans företag AMB Transport kämpar vidare med sin satsning på kommersiell trafik.

Siamak Notashradoch hans företag AMB Transport kämpar vidare med sin satsning på kommersiell trafik.

Trots att starten har varit seg utökar nu skånska AMB Transport sin satsning på kommersiell trafik i Skurup. Trafiken är något av en hybrid mellan buss och taxi. Samtidigt som det handlar om linjetrafik som stannar vid vanliga hållplatser går det också att stanna bussen på andra ställen genom att vinka till sig den. Nu satsar företaget på ny resväg och tätare avgångar i Skurup från den 1 augusti.

– Vi har försökt lyssna mycket på invånare och det behov som finns, säger Siamak Notashrad, vd för AMB Transport, till Skånska Dagbladet.

Kommunen överväger enligt tidningen att stötta AMB Transport ekonomiskt för att öka antalet besökare till Svaneholms slott och öka tillgängligheten till gymnasiet. Kommunstyrelsen fattar beslut den 6 augusti.

– Busslinjen är fantastiskt bra. Jag hoppas att det på sikt blir lönsamt för AMB Transport, säger kommunfullmäktiges ordförande Sven Rosengren till Skånskan.

Trafiken kostar idag bussföretaget 150 000 kronor i månaden. Hur länge busslinjen kommer att finnas kvar är beroende av om kommunen stöttar den ekonomiskt.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)