Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skånetrafiken beställer beredskapsbussar för att klara tågstrul

Resecentrum i Hässleholm. Här och på andra orter ska särskilda beredskapsbussar stå beredda när tåget inte fungerar. Foto: Ulo Maasing.

Resecentrum i Hässleholm. Här och på andra orter ska särskilda beredskapsbussar stå beredda när tåget inte fungerar. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken, som svarar för huvuddelen av kollektivtrafiken i Skåne, satsar nu på särskilda beredskapsbussar som ska stå beredda att sättas in när tågtrafiken krånglar. Därmed är man inne på samma linje som Mikael Nilsson, ordförande i Skånes bussbranschförening, som nyligen efterlyste ett joursystem.

Beredskapsbussar ska med omedelbar verkan finnas på plats i Ystad, Simrishamn, Kristianstad och Hässleholm. Insatsen av beredskapsbussar kommer sedan det varit stora problem i tågtrafiken i Skåne under flera dagar.

– Vi har ett ansvar även när tågen inte går och vi har ett ansvar för att det ska fungera väldigt bra. Därför har vi beställt särskilda beredskapsbussar som står standby för att finnas tillgängliga, säger Mats Persson(FP), ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne till Sveriges Radio P4 Kristianstad.

I den kommande upphandlingen av tågtrafik kommer Skånetrafiken också att ställa nya krav på tågföretagen, uppger Mats Persson.

– Tågföretaget ska bli ansvarigt för att resenärernas hela resa fungerar. Jag tror att vi i framtiden kommer att ha ett mycket mer flexibelt system som innebär att ersättningsbussar kommer fram i tid.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)