Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Turismen sätter nytt rekord

Utländska turister beundrar utsikten från Fjällgatan i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Utländska turister beundrar utsikten från Fjällgatan i Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Den utländska turismen till Sverige sätter nytt rekord. Siffror från Statistiska Centralbyrån, SCB, för årets fem första månader visar att utländska besökare under den tiden gjorde 3,7 miljoner övernattningar i Sverige. Det är en ökning med fem procent, jämfört med samma period förra året. 2013 var det bästa året någonsin för svensk besöksnäring om man räknar antalet utländska övernattningar, men årets siffror hittills tyder på att rekordet kan komma att slås.

Thomas Brühl, vd för Visit Sweden, säger till Sveriges Radio att det finns tre anledningar till uppgången:

– En anledning är att vi har fått fler exportmogna destinationer som är konkurrenskraftiga gentemot övriga Europa. Det andra skälet är att vi har en mycket mer effektiv och mer marknadsföring. Den tredje anledningen år  att vi har en lite bättre tillgänglighet än förr. Vi ligger ju trots allt i ett hörn av Europa, då är det viktigt med flyg och rederier och så vidare.

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Det är bra. Men jag undrar bara hur stor del av detta som kommer de svenska bussbolagen till del? Och hur stor del kommer de utländska bussbolagen till del? Apropå diskussioner om cabotage med mera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)