Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sohlberg tar varannan kryssare

Göteborg har blivit ett populärt resmål med en ökning på ca 100 000 krysningsresenärer sedan 2004. Foto: Bernstone Fotografi AB/Mediabanken Göteborg & Co.

Göteborg har blivit ett populärt resmål med en ökning på ca 100 000 krysningsresenärer sedan 2004. Foto: Bernstone Fotografi AB/Mediabanken Göteborg & Co.

Trots de hårt pressade priserna är konkurrensen om busstransporter från och till kryssningsfartyg stor. De stora aktörerna i branschen i Stockholm är Strömma Buss och Bergkvarabuss. I Göteborg bussas mer än hälften av alla kryssningsanlöp av Sohlberg Buss. Under årets kryssningssäsong motsvarar det ca 62 000 resenärer och kräver mellan 10 och 30 bussar per anlöp.

Resenärerna kan välja transferbussar till city för shopping eller en guidad busstur runt Göteborg.

Beställning, inklusive antal resenärer inför respektive anlöp sker med tolv timmars varsel. För bussföretaget innebär det en logistisk utmaning att få fram rätt typ av buss samt lediga förare på rätt plats och rätt tid.

– För oss på Sohlberg är det ett spännande uppdrag då vi på detta sätt kan vara med och bidra till destinationsutvecklingen av Göteborg, säger Benny Nyberg som arbetar med affärsutveckling på Sohlberg Buss.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)