Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busskörfält ska göra det lättare att köra bil

BusskorfaltEskilstuna kommun planerar att satsa på särskilda busskörfält i centrum. Syftet är att minska bilköerna – och samtidigt blir det lättare för de bilar som finns kvar att ta sig fram, rapporterar Sveriges Radio Södermanland. Kommunens trafikavdelning försöker minska biltrafiken till förmån för cyklar och bussar. Bussfilerna är ett av medlen för att nå detta, fler cykelvägar ett annat.

Idag kör varannan bil genom Eskilstunas centrum utan att ha något ärende dit. Istället kör bilisterna genom centrum för att komma från en del av staden till en annan. Det är en trafik som kommunen vill minska genom att få fler att ta buss eller cykel.

Målet r att 61 procent av resorna år 2020 ska vara miljömässigt hållbara, det vill säga göras med buss eller cykel.

– När vi nått färdmedelsmålet 2020, då kommer staden vara väldigt framkomlig för bussar, taxi, varuleveranser och folk som behöver bilen i sina yrken, för att kollektivtrafiken är väl utbyggd och cykelvägnätet är väl utbyggt. Når vi målet så finns det ingen anledning att titta över ringled och nya vägar, säger trafikplaneraren Petter Skarin till SR Södermanland.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)