Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Eskilstuna firar Bussens dag

Fikabordet står dukat nr Eskilstuna på lördag firar bussens dag. Foto: Eskilstuna kommun.

Fikabordet står dukat nr Eskilstuna på lördag firar bussens dag. Foto: Eskilstuna kommun.

I samband med den europeiska mobilitetsveckan vill Eskilstuna kommun och Länstrafiken i Södermanland i samarbete med Veolia Transport fram bussen. Det sker på lördagen, den 20 september, då man i Eskilstuna arrangerar Bussens dag. Hela dagen går det att åka avgiftsfritt med bussarna i Eskilstuna och under färden kommer passagerarna att bjudas på överraskningar.

– Det finns dagar för allt möjligt men bussen tycker vi i förtjänar en alldeles egen dag när alla kan upptäcka fördelarna med att resa tillsammans, berättar Olof Åslund, projektsamordnare Eskilstuna kommun.

– Genom att göra kollektivtrafiken avgiftsfri under en dag hoppas vi locka nya resenärer till kollektivtrafiken. Det familjevänliga upplägget kring dagen hoppas vi gör att bussresan ner till centrum kan bli en rolig helgutflykt.

Under Bussens dag kommer det bjudas på överraskningar både på bussarna och i centrum. Alla som åkt buss kan hämta gratis kaffe/saft och bulle på Fristadstorget i centrum om de säger till bussföraren. Han delar ut en fikabiljett som går att lösa in i våra tält på Fristadstorget mellan klockan 11 och 15.

På torget finns chans att åka en gammal dubbeldäckad veteranbuss och barnen får en egen bussåkarutbildning. Länstrafiken, Veolia och kommunen finns på plats på Fristadstorget för att ge information, skapa dialog och ta emot synpunkter.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)