Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt storhotell i Stockholms City

Utsikten från den blivande takterrassen på det nya hotellkomplexet vid Brunkebergstorg i Stockholm blir magnifik. Foto: AMF Fastigheter.

Utsikten från den blivande takterrassen på det nya hotellkomplexet vid Brunkebergstorg i Stockholm blir magnifik. Foto: AMF Fastigheter.

I det största hotellkontraktet i Stockholms historia har Nordic Choice Hotels fått i uppdrag att utveckla två unika och fristående hotellkoncept vid Brunkebergstorg i Stockholms absoluta centrum. Affären är en del av AMF Fastigheters satsning Urban Escape Stockholm som i praktiken är en utbyggnad och förnyelse av det tidigare bankkomplexet intill Gallerian vid Hamngatan i Stockholm.

– Vi är stolta att få vara del av det viktigaste stadsutvecklingsprojektet i Stockholms city sedan 60-talet. Vi har ett mål om att vara nummer ett i de största skandinaviska städerna. Detta blir två väsentliga brickor i vår offensiv i Stockholm, säger en ödmjuk Petter A Stordalen, ägare till hotellen.

Avtalet med Nordic Choice Hotels, omfattar nästan 30 000 kvm och innebär att en tredjedel av de lediga hyresytorna i projektet Urban Escape hyrs ut genom en affär.

I affären ingår ett boutiquehotell och ett affärsresehotell med totalt 540 rum. I anknytning till affärshotellet blir det en 2000 kvm stor konferensanläggning, gym, fitness och spa-avdelning. Båda hotellen får restauranger, caféer och barer, utöver detta byggs också Stockholms största takrestaurang på hela 1200 kvm med panoramautsikt över hela staden.

– Vi ska skapa två hotell och ett restaurangkoncept som blir skräddarsytt för just Brunkebergstorg. Vi ser nu fram emot den spännande och intensiva planeringsfasen tillsammans med AMF Fastigheter och Stockholm stad, säger Torgeir Silseth, VD Nordic Choice Hotels.

Urban Escape Stockholm växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg och består av fem fastigheter, fyra gator och två torg. Urban Escape Stockholm kombinerar kontor, hotell, handel, restauranger, mötesplatser och servicetjänster.

Urban Escape Stockholm utökar fastighetsarean från befintliga 95 000 m² till cirka 130 000 m². Urban Escape Stockholm omfattar 62 000 m² för moderna och flexibla kontor, cirka 30 000 m² för hotell och konferens, och 38 000 m² för handel och restaurang.

Byggperioden pågår från sommaren 2014 till våren 2018.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)