Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klartext för snabbväxande Sundspärlan

Fredrik Schön, operativ chef på Sindas.

Fredrik Schön, operativ chef på Sindas.

Expansiva Sundspärlans Buss i Skåne investerar nu i Klartext Bussbokning som planeringssystem för sin verksamhet. Företaget har vuxit starkt de senaste åren och bland annat förvärvat Hyllinge Buss, Kiviks Buss och Österlenbuss. Inom koncernen finns numera ett 60-tal fordon och man har nu ett upptagningsområde som täcker större delen av Skåne.

– Det handlar om att öka beläggningsgraden på bussarna och samordna resurserna säger Sten Olsson, företagschef på Sundspärlans Buss.

– Med Klartext Bussbokning kan vi ha koll på alla resurser och all fakturering i ett och samma system för alla bolagen tillägger Sten Olsson.

– Vi på Sindas tycker att det är trevligt att fått förtroendet att lyfta in planeringssystem och kunna följa den framtida satsningen. Istället för att jobba som fyra enskilda företag till att kunna samordna sin trafik i en större koncern ger utrymme för helt andra möjligheter och kostnadsbesparingar säger Fredrik Schön, operativ chef på Sindas.

Sindas utvecklar branschanpassade system för trafik och fackhandel. Inom området trafik har man den välkända produkten Klartext Bussbokning som är ett planeringssystem för linje- och beställningstrafik. Sindas har varit verksamt i bussbranschen sedan 2002/2003 då man förvärvade rättigheterna till Klartext Bussbokning. Under 2003 skrev man om systemet till Windowsmiljö tillsammans med Westin Buss, Ekmanbuss och Interbus som var de stora kravställarna bakom systemet.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)