Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Spela med Volvo för lönsammare busstrafik

Med hjälp av en iPad och ett spel från Volvo kan man på IAA-mässan få sitt bussföretagmer lönsamt. Bild: Apple.

Med hjälp av en iPad och ett spel från Volvo kan man på IAA-mässan få sitt bussföretagmer lönsamt. Bild: Apple.

Volvo Bussar har på IAA-mässan i Hannover, som pågår just nu, världspremiär på ett iPadspel. Syftet med det digitala spelet är att hjälpa företagets busskunder att utveckla sin verksamhet och lönsamhet.

Kundspelet har utvecklats utifrån de utmaningar och frågeställningar som är aktuella i bussföretagens vardag. Det kan vara sådant som bränsleekonomi, hög tillförlitlighet vad gäller bussarna, hög passagerarnöjdhet med mera.

Själva spelplanen är en iPad och det finns ett spel för stadsbusskunder och ett för kunder inom turistbussegmentet.

Spelet spelas genom att deltagarna slår tärningen och olika händelser inträffar som påverkar ekonomin hos företaget, och som deltagarna behöver hitta lösningar till. Spelet kan spelas enskilt eller i lag, och tanken är att deltagarna ska utbyta erfarenheter med varandra och få med sig nya insikter.

Vinnare av spelet är den som under en femårsperiod lyckats tjäna mest pengar och har högst passagerarnöjdhet.

– Syftet med kundspelet är ha dialogen med kunderna på ett nytt sätt, och med spelet som utgångspunkt diskutera hur kundens verksamhet kan utvecklas, förklarar Marie Carlsson, chef för affärslösningar på Volvo Bussar.

– Dialogen med kunden är central i vårt samarbete och spelet är ett nytt och kul sätt att ha denna dialog. Vi vill bidra till att både kunden och vi får nya insikter.

– Spelet är ett nytt och roligt sätt att få igång bra diskussioner om vår verksamhet och de utmaningar som vi och branschen står inför. Det tar upp relevanta frågeställningar som vi kan relatera till, säger Arne Veggeland, vd på Nettbuss AS i Norge.

Share Dela

Categorised in: IAA, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)