Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Digitala hållplatskartor ska hjälpa resenärer hitta expressbussen

Digitala hållplatskartor på nätet ska hjälpa resenärer att hitta expressbussen. Foto: Ulo Maasing.

Digitala hållplatskartor på nätet ska hjälpa resenärer att hitta expressbussen. Foto: Ulo Maasing.

Expressbussföretaget Swebus vill göra det enklare för resenärerna att hitta till bussen. Det sker genom att företaget börjar erbjuda resenärerna digitala hållplatskartor som kan användas i mobilen eller i datorn. Med de nya digitala hållplatskartorna kan resenärerna via sin mobil eller dator få fram adress och en vägbeskivning till hållplatsen med hjälp av Google Maps.

– Var hållplatsen ligger är en av de vanligaste frågorna som kommer in till vår kundsupport, så vi har helt enkelt behövt förbättra vår information, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

Kopplingen till Google Maps ska också göra det också enklare för resenärer att planera anslutningsresor, oavsett om de sker med bil, cykel, annan kollektivtrafik eller till fots.

Tidigare har Swebus använt sig av kollektivtrafikbranschens gemensamma tjänst Stationsinfo för att guida sina resenärer till hållplatserna. Stationsinfo är dock inte längre i drift.

– Tack vare att vi nu har en egen tjänst så har vi bättre kontroll på att informationen om hållplatserna är uppdaterad och korrekt, säger Christel Grip.

– Vår tjänst är öppen för alla att använda. Andra trafikbolag som ännu inte har har fått en ny lösning på plats efter Stationsinfo är välkomna att hänvisa sina resenärer till våra hållplatskartor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)