Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Dyrare ta bussen i Karlstad om man inte åker sällan

Karlstadsbuss´ slår vakt om sällanresenrerna och vill inte skrämma bort dem genom höjda biljettpriser. Foto: Karlstadsbuss.

Karlstadsbuss´ slår vakt om sällanresenrerna och vill inte skrämma bort dem genom höjda biljettpriser. Foto: Karlstadsbuss.

Karlstadsbuss, som har ansvaret för stadsbusstrafiken i Karlstad, höjer sina biljettpriser med ungefär tre procent från den 15 december. Men för att locka nya resenärer till kollektivtrafiken kommer priset på enkelbiljetter, liksom för 24- och 72-timmarsbiljetter att vara oförändrat.

– Anledningen är att vi vill ge dem som åker sällan en morot att börja åka kollektivt regelbundet. Det är fjärde året som vi behåller samma pris för de biljetterna, säger Karlstadsbuss ´ chef Mattias Bergh till Nya Wermlandstidningen.

När det gäller de övriga biljettpriserna motiverar han höjningen framför allt med ökade energi- och lönekostnader.

– Vi ser över våra priser varje år och gör hellre mindre höjningar än att vänta och tvingas att chockhöja priserna. Vi brukar ungefär följa konsumentprisindex, säger Mattias Bergh till Nya Wermlandstidningen.

Karlstadsbuss kommer också att introducera en ny app för biljettköp och samtidigt avskaffa de vanliga SMS-biljetterna. Även kortköp av biljetter är på gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)