Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rese-Konsulterna skiftar ägare

Grossistjätten Rese-Konsulterna byter ägare. Den nya ägartrion består av Per Göransson, Fredrik Helgesson och Göran Grell. Foto: Rese-Konsulterna.

Grossistjätten Rese-Konsulterna byter ägare. Den nya ägartrion består av Per Göransson, Fredrik Helgesson och Göran Grell. Foto: Rese-Konsulterna.

Nordens största grossistföretag i resebranschen, Rese-Konsulterna, får nya ägare. Grundaren och hittillsvarande ägaren Bertil Göransson drar sig tillbaka och blir rådgivare till företaget, samtidigt som en trio nya ägare tar över. Företaget grundades 1976 i Göteborg av Bertil Göransson. En av de nya ägarna till företaget är Per Göransson, son till Bertil Göransson och sedan länge verksam i företaget.

– Nu tar Göran Grell, Per Göransson och Fredrik Helgesson över stafettpinnen och förvärvar bolaget. Den nya ägartrojkan, med fortsatt representation från familjen Göransson, representerar stor branscherfarenhet och entreprenörskap vilket varit viktigt för att göra affären, säger Bertil Göransson.

– Jag tycker att bolaget hamnar i mycket goda händer, fortsätter Göransson, som även kommer att finnas kvar som senior advisor till de nya ägarna.

Rese-Konsulterna är med bred marginal det grossistföretag i Norden som säljer flest bussresearrangemang till bussföretag i Sverige och Norge.

Rese-Konsulterna har under lång tid visat en mycket god lönsamhet. I fjol omsatte företaget 344 miljoner kronor och redovisade ett resultat på 17,2 miljoner. Antalet anställda var i fjol 47.

Göran Grell, som blir arbetande styrelseordförande i Rese-Konsulterna, har lång erfarenhet av resebranschen bl.a. som vd för Resia, vd 2E Group (publ) och Koncernchef för Ticket Travel Group.

– Jag är både stolt och glad, att tillsammans med Per och Fredrik, ha fått förtroendet  av Bertil, som jag har känt i snart 20 år, att ta Rese-Konsulterna vidare in i en spännande framtid. Jag har alltid beundrat bolagets passion för produktutveckling och fokus på kvalitet och kunskap. Rese-Konsulterna har, dokumenterat, branschens kanske bredaste kunskapsbas i medarbetarled. Detta ska vi bygga vidare på, säger Göran Grell.

Taggat som: , , , ,

Categorised in: Nyheter, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)