Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Håbo Buss köper Eskilstunaföretag

Håbo Buss har köpt Resekompaniet i Eskilstuna. Foto: Ulo MAasing.

Håbo Buss har köpt Resekompaniet i Eskilstuna. Foto: Ulo MAasing.

Håbo Buss fortsätter att växa i Mälardalen. Genom dotterbolaget Julita Buss har Håbo Buss nu köpt researrangören Resekompaniet i Eskilstuna. Under den senaste tioårsperioden har Håbo Buss systematiskt förvärvat företag i Storstockholm och Mälardalen för att bredda sin marknad, samtidigt som man har skapat nya logistiska möjligheter att nyttja vagnparken maximalt.

2003 köpte Håbo Buss Stures Busstjänst. Förvärvet följdes 2005 genom att även Knivsta Buss köptes av Håbo Buss.

I augusti 2010  köptes Julita Buss med ett  brett reseprogram och sedan januari 2011 äger Håbo Buss även Botkyrka Buss. Det näst senaste tillskottet i familjen blev Ragnesands Trafik som köptes i januari 2012. Och nu har alltså Resekompaniet Eskilstuna infogats i Håbo-koncernen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)