Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skål gav miljöpris till Vikingfartyg

Viking Grace, internationellt miljöprisad. Bild: Viking Line.

Viking Grace, internationellt miljöprisad. Bild: Viking Line.

Viking Lines nya fartyg Viking Grace har vunnit ytterligare ett internationellt miljöpris. Det är Skål International som vid sin världskongress i Mexico City på söndagen tilldelade Viking Grace sitt miljöpris. Skål International är världens största organisation för rese- och turistindustrin med medlemmar i över 80 länder.

Viking Grace vann i transportkategorin.

– De teknologiska innovationerna som att använda LNG (flytande naturgas) för att driva fartyget och lösningarna för avfallshantering är enastående. Viking Grace har potential att sätta en ny standard för grönt resande till havs, betonar juryn.

Viking Grace, det nyaste fartyget i Viking Lines flotta, har fått flera pris för sina miljölösningar. Kombinationen av gröna värden, en modern design och mångsidiga tjänster för passagerare i alla åldrar har varit en framgång. Över en miljon reste med Viking Grace under 2013, som var fartygets första år på rutten Stockholm-Åland-Åbo.

– Viking Lines mål är att vara pionjär på havet när det gäller hållbar utveckling. Vi tar stolta emot Skålutmärkelsen, som vi ser som ett bevis på att både branschen och allmänheten värdesätter våra miljösatsningar, säger Viking Lines miljökoordinator Susanna Airola.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)