Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Småländsk attraktion fick Stora Turismpriset

Kjell Åke Hansson, vd på Astrid Lindgrens Näs, tar emot Stora Turismpriset 2014. Till vänster Cecilia Schedin Seidegård, ordförande Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, och till höger Gunilla Nordlöf, generaldirektör på Tillväxtverket. Foto: Tillväxtverket.

Kjell Åke Hansson, vd på Astrid Lindgrens Näs, tar emot Stora Turismpriset 2014. Till vänster Cecilia Schedin Seidegård, ordförande Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, och till höger Gunilla Nordlöf, generaldirektör på Tillväxtverket. Foto: Tillväxtverket.

Det prestigefyllda Stora Turismpriset tilldelades på torsdagen välkända Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby. Det var 21 året i rad som priset delades ut. Huvudman för Stora Turismpriset är Tillväxtverket.

Priset på 100 000 kronor ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

Pristagaren utses av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Stiftelsens motivering till att ge priset till Astrid Lindgrens Näs lyder:

”Årets vinnare är ett inspirerande föredöme för hur man lyckas skapa balans och dynamik mellan kulturarv och nytänkande. Utifrån ett starkt varumärke har man genom att tillföra ny kunskap och tematiserade produkter skapat en stark och berörande upplevelse. Med stort fokus på samarbete och hållbarhet och med förankring i den småländska myllan, har Astrid Lindgrens Näs raskt utvecklats till ett besöksmål för nationell och internationell marknad.”

Övriga finalister var Vemdalsskalets nya torg, Smålandet Älg & Bisonsafari, Fallängetorp, Kungsträdgården Park & Evenemang, Virå Bruk, Umeå 2014, Sahlins struts, Visit Karlstad, ICEHOTEL, Visby Centrum och Stilleben.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)