Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Svag förbättring för Nobina

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck.

Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck.

Nordens största bussoperatör, Nobina, rapporterar en liten lönsamhetsförbättring i sin delårsrapport för juni – augusti 2014, dvs verksamhetsårets andra kvartal. ”God lönsamhet trots betydande investeringar”, kommenterar koncernchefen Ragnar Norbäck.

Nobinas nettoomsättning ökade med 5,6 procent, från 1718 till 1815 miljoner kronor och rörelseresultatet från 107 till 111 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt uppgick till 51 miljoner mot 31 miljoner samma tid förra året.

– Affärsläget var generellt sett stabilt för Nobina under andra kvartalet samtidigt som det intensiva arbetet med omställningar från avslutade till nystartade kontrakt gått enligt plan. Kvartalets resultat var något bättre än samma period föregående år, vilket därigenom visar på fortsatt god lönsamhet trots betydande investeringar i kontraktsomställningsarbetet. Det är ett kvitto på att våra noggranna förberedelser lönar sig, säger Nobinas koncernchef Ragnar Norbäck i en kommentar.

– Under perioden säkrades även kontraktet av östra Oslos busstrafik. Det innebär att Nobina nu är den norska huvudstadens tredje största operatör. Vi väntar samtidigt på ett antal rättsliga avgöranden som påverkar vår kontraktsvolym. Vi ser med tillförsikt positivt på marknadsutvecklingen.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)