Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gotlandsbåten skippar 2015

M/V västervik är historia blott för Gotlandsbåten som nu jagar nytt tonnage för trafikstart 2016. Bild: Gotlandsbåten.

M/V Västervik är historia blott för Gotlandsbåten som nu jagar nytt tonnage för trafikstart 2016. Bild: Gotlandsbåten.

Uppstickaren Gotlandsbåten som ursprungligen hade planerat att starta trafik mellan Visby och Västervik den gångna sommaren har nu beslutat att inte köra igång nästa år heller. Den trafikstart som var planerad till juni 2015 har nu skjutits upp till sommaren 2016.

Enligt Gotlandsbåten är den största anledningen till att företaget inte satsar på att vara i gång redan till nästa sommar att hitta lämpligt tonnage till verksamheten.

Det förut aktuella fartyget M/V Västervik är för kostsamt att ta till Sverige och ha upplagt under lång tid. Förhandlingar med den grekiska redaren har pågått hela hösten, men någon ekonomisk överenskommelse har ej träffats uppger Gotlandsbåten.

– Vi måste se på företagets långsiktiga överlevnad. Vi vet att affärsidén är helt rätt och att konkurrensen gynnar prisbilden till Gotland. Därför är det ytterst viktigt att vi redan nu slår i bromsen inför nästa säsong, så vi inte på något sätt utfäster några löften som negativt påverkar besöksnäringen varken i Visby eller Västervik, säger Gotlandsbåtens styrelseordförande Stefan Daun.

För att spara pengar kommer Gotlandsbåten AB initialt dra ner verksamheten till ett minimum men lovar att med full kraft satsa på säsongen 2016. Företaget avser att under året kontraktera annat fartyg för verksamheten 2016.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)