Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

A Björkskoncernen växer – köper Weidermans Buss i Kumla

Björkskoncernen fortsätter att växa.

Björkskoncernen fortsätter att växa.

A Björkskoncernen fortsätter att växa och har nu förvärvat bussverksamheten i  det välkända buss- och åkeriföretaget Weidermans i Kumla. A Björkskoncernen har köpt 100 procent av aktierna i Weidermans Buss AB. De nya ägarna tillträder den 1 maj nästa år.

Företaget kommer att behålla namnet, och enligt Christer Weiderman, vd för Weidermans Buss, kommer verksamheten åtminstone initialt att drivas vidare som nu. Parterna avslöjar inte köpeskillingen.

Weidermans Buss arbetar med linje-, skol-, och beställningstrafik samt en del researrangemang. Företaget har idag ca 50 fordon. Kollektivtrafik och skoltrafik svarar för ca 85 procent av omsättningen på cirka 60 miljoner kronor.

– Den linjetrafik som vi har idag, Kumla, Askersund, Laxå, vanns i den senaste upphandlingen av  samverkansbolaget Buss i Väst som i sin tur har anlitat Björks som en underleverantör i Kumla och Sandarna Transport i Askersund och Laxå, säger han till Sydnärkenytt.

Weidermans har varit verksamma i bussbranschen sedan den 30 juni 1923. Weidermanskoncernen innefattar också ett fastighetsbolag och två lastbilsåkerier. Den verksamheten kommer att fortsätta som tidigare och berörs inte av försäljningen av Weidermans Buss.

I somras köpte A Björkskoncernen tillsammans med Bybrg&Nordin  KR Trafik med över 500 anställda. A Björks ingår i koncernen High Coast Holdings som ägs av Alan Björk, Byberg & Nordin, Gottne Invest och MB Smart Solutions AB. I A Björks ingår bland annat även Björks Buss i Mälardalen, Siljan Buss i Orsa och VS/Persson i Sandviken /Gävle. I koncernen ingår också VDL Norden som har försäljningen av VDL bussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)