Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fotbollsfans struntade i bussen

Allt färre kollar fotboll på Myresjöhus arena. Och de som gör det tar inte bussen hem. Foto: Wikimedia Commons/Pechblaende.

Allt färre kollar fotboll på Myresjöhus arena. Och de som gör det tar inte bussen hem. Foto: Wikimedia Commons/Pechblaende.

Trafikpolitikerna i Växjö har beslutat att slopa extrabussarna till Östers IF:s hemmamatcher på Myresjöhus Arena. Publiken sviker i allt högre grad lagets matcher och har inte sedan starten 2012 brytt sig om att i nämnvärd omfattning ta buss från arenan.

Länstrafiken satte år 2012 in extrabussar efter matcherna eftersom de ordinarie avgångarna enligt tidtabell var få. Men fotbollspubliken i Växjö visade sig inte vilja ta bussen hem, konstaterar Smålandsposten.

I genomsnitt åkte tio personer per avgång på den ena av linjerna som trafikerade arenan och futtiga fyra på den andra linjen. Täckningsgraden, alltså hur stor del av kostnaderna för trafiken som betalades av resenärerna, har hittills i år varit ynka sex procent.

Dessutom har Östers kräftgång i serierna gjort att publiksiffrorna minskar kraftigt. När Öster låg i allsvenskan hade man i genomsnitt 5757 personer i publiken. I superettan var det 3289. Och politikerna tror att siffran knappast kommer att öka med spel i division 1.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)