Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Granbergs kör direkttransfer från flyget till Jokkmokk

Jokkmokk får direkttransfer från två flygplatser under skidsäsongen.

Jokkmokk får direkttransfer från två flygplatser under skidsäsongen.

Bussföretaget Granbergs Buss och lokala taxiföretag började på fredagen köra direkttransfer för resenärer som är på väg till Jokkmokk och anländer med flyg antingen till Arvidsjaur Airport eller Luleå Airport. Transfern kommer att köras under högsäsong fram till 23 mars.

– Besöksnäringen i Jokkmokk har en enorm utvecklingspotential rätt hanterat. Därför är det glädjande att vi nu tillsammans lyckats etablera en prissatt, fast förbindelse som med kontinuitet trafikerar de båda närliggande flygplatserna i obruten logistisk kedja för gäster från Europa på väg till besöksnäringens entreprenörer i Jokkmokk, säger Einar Knudsen, affärsutvecklare, Swedish Lapland Visitors Board.

– Utöver kopplingen till flygplatserna finns även anslutningstrafik för vidare färd till Årrenjarka, Stora Sjöfallet och Vuollerim. Direkttransfern från Arvidsjaur Airport stannar även i Kåbdalis.

– Transfern stärker vår konkurrenskraft och vi förväntar oss fler gäster och ökad omsättning i näringen redan nu under vinter- och vårsäsongen. Vi har flera företag som vill utvecklas och växa med fler internationella gäster. I förlängningen är målet att transfern ska skapa underlag för många nya jobb och företag verksamma i näringen, säger Per-Olof Lindroth, styrelseordförande Destination Jokkmokk AB.

– Det är en absolut nödvändighet att knyta samman inkommande trafik via flygplatser och tågstationer med våra turistiska attraktiva resmål och anläggningar. Idag har den regionala kollektivtrafiken inte ett uppdrag att anpassa linjedragning och tidtabell efter besökarens behov för rundresor inom regionen, därför är denna typ av initiativ en förutsättning för ett ökat antal gäster, menar Erica Mattsson, destinationsutvecklingsstrateg, Swedish Lapland Visitors Board.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)