Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nya chefen får fortsätta i Västernorrland

Camilla Fahlander, ny chef för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland. Foto: Umeå Univesitet.

Camilla Fahlander, ny chef för kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland. Foto: Umeå Univesitet.

Den pikanta striden om chefsjobbet på kollektivtrafikmyndigheten i Västernorrland, Din Tur, är nu avgjord. Förvaltningsrätten har nu i ett preliminärt beslut meddelat att avslå det yrkande om inhibition av utnämningen av Camilla Fahlander. Det var en av politikerna i myndighetens direktion, Bengt Sörlin(M) som hade överklagat utnämningen av Fahlander.

Sörlin hade själv sökt chefsjobbet för myndigheten. Han var tidigare ordförande i kollektivtrafikmyndighetens direktion.

Bengt Sörlin är oppositionsråd i Sollefteå och kontroversiell i sitt eget parti. Flera landstingspolitiker i Västernorrland har offentligt kritiserat honom för rasistiskt språkbruk och för att torgföra främlingsfientliga värderingar.

Han har också fått stenhård kritik från den lokala dagstidningen Västernorrlands Allehanda, moderat, som har beskrivit Sörlins ledning av kollektivtrafikmyndigheten ”som ett enda stort haveri”. Man anklagar också Sörlin för att flirta med Sverigedemokraterna.

Camilla Fahlander tillträdde anställningen som myndighetschef den 12 januari.

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Din kompetens som Chef, visionär och förmåga att lyfta organisationen som skall styra vem som tillsätts som chef. Har man som chef inte lyckats med ovanstående så bör man inse sin egen begränsning och inrikta sig på områden där man passar in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)