Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu blir Veolia Transdev

Från den 2 februari byter Veolia Transport Sverige namn till Transdev Sverige AB.

Från den 2 februari byter Veolia Transport Sverige namn till Transdev Sverige AB.

Nu är det dags för Veolia Transport att byta skepnad. Den 2 februari byter Veolia Transport namn till Transdev Sverige AB. Namnbytet är en följd av den internationella lanseringen av varumärket Transdev, som Veolia Transports franska moderkoncern genomför.

Namnbytet till Transdev Sverige AB berör verksamheterna som funnits under varumärket Veolia Transport Sverige AB. De övriga varumärkena inom koncernen – Flygbussarna, Styrsöbolaget, Snälltåget och People Travel Group – berörs inte direkt och kommer att ha kvar sina befintliga varumärken.

Transdev är en internationell transportkoncern med säte i Paris och 86 000 anställda. Koncenen omsatte sju miljarder euro 2013.

– Genom att vara en del av en global koncern förstärks vår möjlighet att använda internationell kompetens från 20 marknader och 13 olika transportsätt i Sverige. Det har stor betydelse för vår ambition att bidra till utvecklingen av hållbar kollektivtrafik på den svenska marknaden, säger Veolia Transports vd Gunnar Schön.

Samtidigt med namnbytet blir det också nytt utseende på bland annat webbplatsen som också får en ny adress: www.transdev.se. Ny märkning av uniformer, fordon, skyltar med mera kommer att göras successivt med start från och med 2 februari.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)