Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Realtidssystemet funkar fortfarande inte efter sex år

Släpp ratten – men när kommer bussen? Det realtidssystem som Länstrafiken i Västerbotten köpte 2008 fungerar fortfarande inte. Foto: Ulo Maasing.

Släpp ratten – men när kommer bussen? Det realtidssystem som Länstrafiken i Västerbotten köpte 2008 fungerar fortfarande inte. Och nu måste det uppdateras…  Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken i Västerbotten köpte år 2008 in ett realtidssystem som ska informera resenärerna om exakt när bussen kommer till deras hållplats. 7,5 miljoner kronor kostade systemet. Men ännu fungerar det inte. Och det dröjer åtminstone till slutet av det här året innan det är i full funktion.

– Vi har aldrig varit närmare komma i mål än nu, säger Olof Sundelin, IT-chef på Länstrafiken, till Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Han pekar på att Länstrafiken behövde byta trafikdatabas och betalsystem för att systemet skulle fungera. Det gjordes 2013, men ännu finns ingen realtidsinfo på vare sig hållplatser, i datorer eller mobiler. Nu måste man nämligen uppdatera realtidssystemet innan det kan fungera.

Taggat som: , ,

2 kommentarer »

  1. Vem var leverantören?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)