Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stockholm sätter turistrekord efter kraftig uppgång

Solnedgång över Riddarfjärden och Kungsholmen i Stockholm. Stockholm satte i fjol nytt rekord när det gäller turismen. Foto: Ulo Maasing.

Solnedgång över Riddarfjärden och Kungsholmen i Stockholm. Stockholm satte i fjol nytt rekord när det gäller turismen. Foto: Ulo Maasing.

Turismen i Stockholm satte under 2014 nytt rekord. Under det gångna året nådde Stockholm en ny toppnotering med 11,8 miljoner gästnätter, vilket är en ökning med närmare 8 procent i jämförelse med föregående år. Det visar preliminära siffror från Stockholm Visitors Board.

– Stockholm fortsätter att vara en turistmagnet i Sverige och Europa. Med 11,8 miljoner gästnätter under föregående år stärker vi positionen som ett av de populäraste resmålen i Europa. Med en ökning på närmare 8 procent räknas 2014 till ett av de starkaste under tjugohundratalet, säger Peter Lindqvist, vd Stockholm Visitors Board.

Stockholm är en av Europas populäraste besöksdestinationer och en av de snabbast växande. Det senaste decenniet har antalet gästnätter fördubblats. Och det är framförallt de internationella gästnätterna som ökar.

– När det gäller de internationella gästnätterna ser vi den största ökningen utanför Europa, främst från USA och Indien. Det är också positivt med en stadig ökning från viktiga volymmarknader som Tyskland och Storbritannien, säger Peter Lindqvist.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)