Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stor VDL-order till Sambus slutlevererad

VDL har nu slutlevererat en order på 78 bussar till företag inom Sambus. Foto: VDL.

VDL har nu slutlevererat en order på 78 bussar till företag inom Sambus. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL Bus&Coach har nu avslutat leveranserna av totalt 78 bussar till företag inom samverkansbolaget Sambus. Ordern utgjordes av totalt 48 Citea och 30 Futura för trafik i Dalarna.

De treaxliga, 14,8 meter långa Futura FMD2-148 som Sambus beställde är särskilt anpassade för Sambus med 59 + 1 + 1 sittplatser, omkring 14 ståplatser och rullstolslyft. Förutom FMD2-148 har Sambus även köpt den tvåaxliga FMD2-129.

Även av Citea har Sambus köpt två lågentréversioner, SLE-120 på 12 meter och XLE-145 på 14,5 meter, de senare med cirka två kubikmeters godsutrymme under bussens höggolvsdel. Bussarna har också utrustats med extra värmeisolering och extra värme för att klara de svenska vintrarna.

Sambus utgörs av 26 bussföretag. Flera av dessa har ett stort ägande i VDL Bus & Coach Sweden.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)