Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bästa året någonsin för Rasta

Rasta gjorde i fjol sitt bästa resultat någonsin.

Rasta gjorde i fjol sitt bästa resultat någonsin.

Rasta Group, där den välkända vägrestaurangkedjan Rasta ingår, gjorde i fjol sitt bästa år någonsin med ett rörelseresultat före avskrivningar på 117 miljoner och rörelseresultat (EBIT) på 97 miljoner. Det är ett i runda tal dubbelt så bra resultat som 2013.

Under året har Rasta sålt de båda hotellen Grand Hotel Opera och Grand Hotel Garden.

– Huvudinriktningen för Rasta är att bolaget skall vara ett renodlat restaurangbolag där vi fokuserar på restaurangverksamhet med vägrestauranger, trafikbutiker med drivmedel, hotellverksamhet längs vägarna, arenarestauranger samt övriga restauranger, kommenterar Ulrik Svartborn, vd för Rasta Group AB.

Rastas affärsområde Serviceanläggningar är Rastakoncernens stabilaste, medan affärsområdet Arenarestauranger har haft problem med lönsamheten även under 2014.

– För Ullevi så ser konsertsommaren bra ut för 2015 med konserter som Foo Fighters, One Direction, Summerburst  och inte minst Metallica. Hårdrock brukar vara den bästa varan för vår arenaverksamhet, vilket även bör avspegla sig väl i affärsområdets lönsamhet, framhåller Ulrik Svartborn.

Under det gångna året har Rasta utökat med anläggningar i Värmland och Falköping. Man har också inlett ett samarbete med hamburgerkedjan Burger King.

– Under sommaren kommer vi att etablera två Burger Kingrestauranger på befintliga Rastaanläggningar och eventuellt ytterligare 6 st de kommande åren, uppger Ulrik Svartborn.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)