Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Eskilstuna nästa för elbussar

Under två veckor ska en Ebusco 2.0 elbuss rulla i stadstrafiken i Eskilstuna. I december får staden sina första elbussar får reguljär trafik. Foto: Ebusco.

Under två veckor ska en Ebusco 2.0 elbuss rulla i stadstrafiken i Eskilstuna. I december får staden sina första elbussar får reguljär trafik. Foto: Ebusco.

Snart är det Eskilstunas tur att testa en eldriven buss i stadstrafik – och till vintern kommer staden att få sina första två permanenta elbussar som kommer att gå i stadstrafiken. Men först ska Eskilstuna under två veckor genomföra ett test inom ramen för Green Charge Sydosts demoprojekt med en elbuss från Ebusco.

Den buss som testas i Eskilstuna kommer närmast från Falun där den har rullat under skid-VM. Innan dess har den testats av olika operatörer i en rad städer i södra Sverige, bland dem Borås, Kalmar, Karlskrona och Jönköping. I Eskilstuna ska den köras av Transdev på olika linjer i staden.

Eskilstuna kommun menar att testet kommer att vara till nytta när staden i december får två permanenta elbussar som ska gå i stadstrafiken i Eskilstuna.

I Eskilstuna sker testet i samarbete med Länstrafiken, Transdev (tidigare Veolia), Blekinge Tekniska Högskola och GreenCharge Sydost, ett projekt som arbetar med hållbara transporter och som stöds av flera kommuner och länsstyrelser i landet.

Efter Eskilstuna ska bussen gå i trafik på Orust.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)