Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bättre för Nettbuss

Nettbuss´ expressbussar i Sverige visr god lönsamhet. Foto: Ulo Maasing.

Nettbuss´ expressbussar i Sverige visr god lönsamhet. Foto: Ulo Maasing.

Trots minskad omsättning förbättrade norska Nettbuss resultatet under 2014. Det framgick när Nettbuss´ ägare NSB:s koncernchef Geir Isaksen på måndagsförmiddagen presenterade de Norska Statsbanornas årsredovisning för 2014. Nettbuss AS, som är moderbolag för bussverksamheten, redovisar för det gångna året ett rörelseresultat på 120 miljoner NOK (ca 134 miljoner SEK), en förbättring från 95 miljoner NOK år 2013.

Omsättningen minskade från 6 046 miljoner NOK år 2013 till 5 907 miljoner NOK i fjol.

På NSB:s presskonferens i Oslo på måndagsförmiddagen förklarade Geir Isaksen omsättningsminskningen med att Nettbuss under fjolåret slog samman sin verksamhet i Danmark med Keolis BUS i ett nytt bolag där Nettbuss äger 25 procent.

Varken på presskonferensen eller i årsredovisningen presenterar NSB lönsamheten och utvecklingen för de enskilda företagen i Nettbusskoncernen. Däremot konstaterar man att expressbussverksamheten i Sverige visar god lönsamhet. Verksamheten har vuxit och stadigt tar marknadsandelar. På västkusten är man marknadsledande.

Totalt transporterade Nettbuss i sina olika bolag 131 miljoner passagerare under fjolåret, en nergång från 137 miljoner året innan.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)