Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kollektivtrafikforskare får Volvostipendium

Margareta Friman, forskare med kollektivtrafik som specialitet, får stort Volvostipendium. Foto: Karlstads Universitet.

Margareta Friman, forskare med kollektivtrafik som specialitet, får stort Volvostipendium. Foto: Karlstads Universitet.

Professor Margareta Friman vid Karlstads Universitet har tilldelats ett Volvostipendium för sin forskning om varför vi reser som vi gör. Det är Håkan Frisingers stiftelse för transportmedelsforskning ger 2014 års stipendium på 250 000 kronor till Margareta Friman ”för att hon i sin forskning har kombinerat beteendevetenskap med transportforskning och på så sätt har ökat förståelsen för vad som påverkar vilka beslut och färdmedelsval som människor gör”.

– Margareta Frimans forskning, som primärt fokuserar på frågor inom konsument- och transportpsykologin, har fått stort genomslag både nationellt och internationellt. Hon har omfattande vetenskaplig publicering och är ofta inbjuden som talare vid konferenser, skriver stiftelsens styrelse i sin motivering.

Margareta Friman är professor i psykologi vid Karlstads universitet och föreståndare för SAMOT, Service och marknadsorienterad transportforskning vid Karlstads universitet.

SAMOT  är inriktat mot att utveckla kunskap om hur man kan organisera och förbättra kollektivtrafiken för ett ökat kollektivt resande. Forskningsområdena är inriktade mot kundtillfredsställelse, servicekvalitet, förändrat resbeteende och subjektivt välbefinnande.

Stipendiet delas ut vid ett seminarium på Chalmers tekniska högskola i Göteborg den 1 april.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)