Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Femte rekordåret för Tyskland – utlänningar vallfärdar till Berlin

Katedralen och TV-tornet i Berlin. Den tyska huvudstaden har blivit en veritabel magnet för utländska besökare. Foto: Ulo Maasing.

Katedralen och TV-tornet i Berlin. Den tyska huvudstaden har blivit en veritabel magnet för utländska besökare. Foto: Ulo Maasing.

För femte året i rad noterar Tyskland nytt rekord i utländska övernattningar. Dessutom har Berlin utvecklats till en veritabel raket inom besöksindustrin i Tyskland. Enligt den tyska statistiska centralbyrån, Statistisches Bundesamt, hade Tyskland i fjol 75,5 miljoner utländska övernattningar. Det är en ökning på fem procent, jämfört med år 2013. I absoluta tal ökade övernattningarna med 3,5 miljoner under året.

December blev en riktig kassako för den tyska besöksnäringen med 5,3 miljoner utländska övernattningar, en ökning med hela nio procent från året innan.

25 år efter Berlinmurens fall är den tyska huvudstaden en gigantisk magnet när det gäller besökare och satte liksom landet i övrigt besöksrekord under år 2014.

Jämfört med 2013 ökade antalet övernattningar med 6,5 procent till 28,7 miljoner, men då är även övernattningar av inhemska besökare inräknade.De utländska övernattningarna utgör 44 procent av totalen med sina 12,5 miljoner övernattningar – en ökning med hela 8,1 procent i förhållande till året innan.

De utländska besökarnas andel ökar stadigt i Berlin.

Besöksnäringen är nu en jätteindustri i den tyska huvudstaden och genererade i fjol en omsättning på 2,2 miljarder euro, dvs drygt 21 miljarder svenska kronor.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)