Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Raketstart för Nässjös nya stadstrafik

Esplanaden i Nässjö. Stadsbussresandet i staden har ökat i raketfart sedan man fick en ny stadstrafik i mitten av december i fjol. Foto: Ulo Maasing.

Esplanaden i Nässjö. Stadsbussresandet i staden har ökat i raketfart sedan man fick en ny stadstrafik i mitten av december i fjol. Foto: Ulo Maasing.

I mitten av december rullade den nya stadstrafiken igång i Nässjö. Nya linjer, utökad trafik med tätare turer, kvällstrafik och utbyggd helgtrafik erbjöds Nässjöborna av Jönköpings Länstrafik och Nässjö kommun. Och resenärerna har strömmat till i en utsträckning som man inte hade vågat tro på inom länstrafiken.

I januari 2014 registrerades cirka 16 000 resor i den dåvarande stadstrafiken. I januari i år har det gjorts nära 27 000 resor. En ökning med 69 procent direkt efter trafikstart är något av ett rekord i Länstrafikens historia. För första gången någonsin har det blivit nödvändigt att köra förstärkningsturer morgnar och eftermiddagar.

– Håller framgången i sig når vi målet om 250 000 resor på ett år istället för på tre år som är målsättningen, säger Erik Andersson, projektsamordnare på Länstrafiken.

Man bedömer också att det finns goda chanser att nå det fördubblingsmål man har satt upp med 300 000 resor inom fem år.

Stadstrafiken i Nässjö körs av Buss i Väst´s medlemsföretag Söne Buss.

I samband med att trafiken startade den 14 december fick staden också de två första hybridbussarna i Jönköpings län. Totalt går fyra bussar i ordinarie trafik i staden.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)