Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Swebus och Härjedalingen i samarbete kopplar samman syd och nord

Från södra Sverige till fjällen på en enda bussbiljett är nu möjligt genom samarbetet mellan Swebus och Härjedalingen. Foto: Swebus.

Från södra Sverige till fjällen på en enda bussbiljett är nu möjligt genom samarbetet mellan Swebus och Härjedalingen. Foto: Swebus.

Expressbussföretagen Swebus och Härjedalingen börjar samarbeta. Det betyder att Swebus utökar sitt utbud av resor till norra Sverige med över 30 orter, bland annat till Östersund, Vemdalen, Funäsdalen, Järvsö och Bollnäs.

Härjedalingens busslinjer från Stockholm mot Östersund, Vemdalen och Funäsdalen utgör från och med onsdagen även en del av Swebus linjekarta. Förutom att busslinjerna går till flera skidorter, så stannar bussarna även i orter såsom Sveg, Ljusdal, Järvsö och Bollnäs.

– Det är fantastiskt kul att vi kan erbjuda fler destinationer i norra Sverige och fjällen, säger Christel Grip, presschef på Swebus. Vi vet att det är populärt att ta bussen till fjällen, många vill slippa köra bil på de lite mindre vägarna i fjällen.

Totalt avgår tre bussar dagligen mot Järvsö och Bollnäs, varav en går vidare norr ut mot Vemdalen och Funäsdalen. Mot Östersund går bussen varje fredag, söndag och måndag. Alla bussar avgår från Stockholm Cityterminal och anknyter där till Swebus övriga linjenät med över 150 orter i södra Sverige.

– Det känns kul att med vi nu bättre knyter ihop norra och södra Sverige, säger Robert Mohlin, VD för Härjedalingen. Resenärer kan enkelt ta sig hela vägen från exempelvis Jönköping till Östersund på en och samma bussbiljett.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)