Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Buss plus annat i fokus på RDA-mässan

RDA-mässans tema i år kommer att vara kombinationsresor med buss. Foto: Ulo Maasing.

RDA-mässans tema i år kommer att vara kombinationsresor med buss. Foto: Ulo Maasing.

Temat för Europas största buss- och gruppresemässa, RDA-mässan i Köln, kommer i år att vara BUSPlus. Mässan kommer att särskilt rikta in sig på vilka möjligheter som kombinationsresor erbjuder buss- och gruppresearrangörer. Tanken är att bussresearrangörer har större möjligheter på marknaden om man i sitt program erbjuder kombinationsresor, exempelvis buss + flyg, buss + tåg eller buss + fartyg.

En undersökning som det tyska forskningsinstitutet F U R Travel Analysis har gjort bland tyska semesterfirare som flyger till utlandet visar att bussen har en central roll även på deras resor. Undersökningen visar att 60 procent av de tyska semesterfirare som tar flyget till utlandet använder turistbuss på resmålet, bland annat för utflykter, rundresor och transfers.

Även för dem som åker på kryssning spelar bussen en viktig roll med 54 procent som också åker turistbuss under resan. 23 procent av dem som åker på paketresa med tåg använder också turistbuss.

Årets RDA-mässa äger rum i Köln den 21 – 23 juli.

2014 års mässa samlade cirka 1000 utställare från 41 länder och omkring 10 000 fackbesökare. Liksom många andra resmässor har RDA-mässan backat under senare år. På tre år har antalet fackbesökare minskat med cirka tio procent.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)