Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny finansdirektör i Scania

Johan Haeggman är ny finansdirektör hos Scania. Foto: Scania.

Johan Häggman är ny finansdirektör hos Scania. Foto: Scania.

Johan Häggman har utsetts till ny finansdirektör, Chief Financial Officer, hos buss- och lastbilstillverkaren Scania och blir därmed medlem av bolagets verkställande ledning. Han tillträder befattningen den 1 april. Han efterträder Jan Ytterberg, som i januari bestämde sig för att lämna Scania.

Johan Häggman är född 1960 och har en civilekonomexamen från Lunds universitet. Han är idag chef för Scanias koncernredovisning, Corporate Control, och ingår i bolagets koncernledning. Han anställdes vid Scania som trainee 1989 och tillträdde sin första chefsbefattning 1991.

Han har haft en rad olika chefsbefattningar inom Scania. Innan sin nuvarande befattning var han finanschef och medlem av den verkställande ledningen för Scania Latin America mellan åren 2004 och 2010.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)