Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Scandic gör om Sergel Plaza till cityresort

Scandic Sergel Plaza görs om till cityresort. Foto:I99pema/Wikimedia Commons.

Scandic Sergel Plaza görs om till cityresort. Foto:I99pema/Wikimedia Commons.

Hotellkedjan Scandic ska renovera välkända Sergel Plaza i Stockholm och samtidigt ändra hotellkonceptet till vad man kallar en cityresort. Hotellet kommer att gå igenom en omfattande renovering som inleds i början av nästa år och ska enligt Scandic bli ”en lekfull och skön oas mitt i all betong, stål och storstadspuls”.

Man beskriver det förnyade Sergel Plaza som en ”unik cityresort som förväntas öppna under tidig vår 2017 och som kommer att bestå av cirka 420 hotellrum samt 2 300 kvadratmeter restaurang- och mötesyta.

– Sergel Plaza får en unik och självklar position i Scandics utbud. Vår vision är att skapa en ny sorts cityhotell med ett suveränt läge. Det ska bli ett hotell för 2020-talets medvetna och beresta resenär, som har höga krav och söker upplevelser, och som gärna blandar jobb och fritid, säger Frank Fiskers, vd & koncernchef för Scandic Hotels.

Sergel Plaza ligger vid Brunkebergstorg i Stockholm som om några år kommer att vara ett veritabelt hotelltorg. På andra sidan torget öppnar nämligen Choice  Hotels om några år två hotell med totalt cirka 540 rum.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)