Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Storaffär i taxibranschen: Största taxiföretaget blir amerikanskt

Taxi Kurir är det största taxiföretaget inom Fågelviksgruppen som nu tas över av amerikanska riskkapitalister. Foto: Sven Ängermark.

Taxi Kurir är det största taxiföretaget inom Fågelviksgruppen som nu tas över av amerikanska riskkapitalister. Foto: Sven Ängermark.

Konkurrensverket har nu godkänt att det amerikanska riskkapitalbolaget HIG Capital tar över Fågelviksgruppen Förvaltnings AB. Fågelviksgruppen, med bland andra Taxi Kurir, TopCab och Taxi 020, är Sveriges största taxiföretag med cirka 5500 bilar och cirka 50 000 resenärer varje dag. I gruppen ingår även norska Norgestaxi. Sammanlagt äger Fågelviksgruppen drygt 40 bolag i taxibranschen.

H.I.G Capital, ett globalt verksamt företag, som investerar i strategiskt utvalda och attraktiva tillväxtföretag inom bland annat infrastruktur och teknologi runt om i världen. Företaget har cirka 250 anställda.

– Taxi är en framtidsbransch där ny teknologi, miljöaspekter och accelererande urbanisering ger unika möjligheter både i Sverige och internationellt för en aktör med Fågelviksgruppens erfarenhet och kunnande, förklarar Ole Oftedal, talesperson för H.I.G Capital och blivande vd för Fågelviksgruppen.

Ole Oftedal är välkänd för många i bussbranschen från sin tid som vd för dåvarande Linjebuss åren 1986 – 1996. Han var en gång också delägare i Flygbussarna.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)