Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Actionfyllt slut för gammal Setra

En Setra turistbuss, förvandlad till en rullande fästning, har en viktig roll i Fast & Furiou 7. Bild: Universal Pictures.

En Setra turistbuss, förvandlad till en rullande fästning, har en viktig roll i Fast & Furious 7. Bild: Universal Pictures.

Återvinning är bra för miljön. Och återvunnit har skaparna av actionfilmen Fast and Furious 7 gjort. En av rollerna i filmen, som hade premiär förra veckan, är nämligen en turtistbuss från 1984, närmare bestämt en Setra. Fast bussen går knappast att känna igen i filmen…

Den ordentligt ombyggda Setra S217HDH har av filmmakarna förvandlats från en komfortabe, turistbuss som har rullat på de nordamerikanska vägarna till en befästning med såväl skottsäker kaross och som är beväpnad med raffinerade skjutvapen.

Fast and Furiousfilmerna har blivit väldiga publiksucéer världen över. Huvudrollsinnehavaren Paul Walker omkom i en trafikolycka förra året, mitt i produktionen. Men med hjälp av hans bröder och animationer fullföljdes inspelningarna.

Och nog är det action alltid. Se bara på den här trailern som också visar en del av den dramatik som den åldrade Setran nog aldrig kunde drömma om att få uppleva som slutet på sin tillvaro…

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)