Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Birka gör skärgårdsavstickare

Birka Cruises väljer annan väg på några av sina kryssningar. Foto: Birka Cruises.

Birka Cruises väljer annan väg på några av sina kryssningar. Foto: Birka Cruises.

Birka Cruises kommer sex gånger i vår att bjuda på en avstickare i Stockholms skärgård och som enda rederi gå i Möjaleden genom skärgården. Samtidigt får gästerna en bonusguidning genom den vackra leden tillsammans med guiden Göran P Sjödin.

– Världens kanske vackraste skärgård är vår arbetsplats och vi är stolta över att kunna bjuda på en extra dimension under skärgårdskryssningen. Vidinge, Rödlöga, Svartlöga och Möja är öar som kryssningsgästen normalt inte upplever, säger Niklas Gustafsson, befälhavare ombord M/S Birka och en av initiativtagarna till Möjarutten.

Normalt går fartyget genom Furusundsleden men sex gånger under våren kryssar M/S Birka i leden som sträcker sig öster om Möja från Kanholmsfjärden till Furusundsleden:

– Möjaleden är en blandning mellan inner- och ytterskärgård med både grönska och öppna skärgårdslandskap. Har vi tur kan vi under våren se sälar som solar sig på grynnor längs farleden, säger Niklas Gustafsson.

Med på samtliga turer är farledsexperten Göran P Sjödin, kallad GPS, som guidar gästerna från översta däck längst fram i fören. Göran Sjödin är dessutom en av guiderna på Birkas Cruises unika Fyrkryssning den 7/6 tillsammans med fyrforskaren Anders Hedin.

De dagar som Birka går genom Möjaleden är på avgångarnan 13, 20 och 27 april samt 4, 11 och 18 maj .Resan förbi Möja äger rum dagtid på återresan under 22-timmarskryssningen.

På avresan den 7 juni avverkar man sju fyrar på ett dygn på sin särskild fyr- och skärgårdskryssning.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)