Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussar och slott en kombination som lockar branschen

Att lägga Busstorget på ett slott har varit lyckat, konstaterar Charlotte Erlandsson på Sveriges Bussföretag. Foto: Ulo Maasing.

Att lägga Busstorget på ett slott har varit lyckat, konstaterar Charlotte Erlandsson på Sveriges Bussföretag. Foto: Ulo Maasing.

Ett hejdundrande branschmingel, provkörning av bussar och innehållsrika seminarier i elegant slottsmiljö har visat sig vara en kombination som lockar bussbranschen. Busstorget på Häringe slott söder om Stockholm har redan innan evenemanget har ägt rum blivit en klar framgång, konstaterar Charlotte Erlandsson på Sveriges Bussföretag.

En vecka innan arrangemanget har närmare 180 personer från bussbranschen anmält sig till arrangemanget.

– Och varje dag kommer nya anmälningar. Det kommer nog att bli åtminstone 200 deltagare och en bra möjlighet för folk i bussbranschen från hela landet att träffas, umgås och utbyta erfarenheter. Det gäller inte minst minglet på torsdagskvällen som verkar bli väldigt stort och populärt, konstaterar Charlotte Erlandsson.

– Starten var trevande, men för två veckor sedan har det varit full fart när det gäller anmälningarna. Själva slottet är fullbelagt men vi har inlett samarbete med Almåsa kursgård några kilometer från slottet där det fortfarande finns boendemöjligheter. Och transferbussarna mellan Stockholms city och slottet servar även Almåsa.

– Vi vet också att många väljer att bo inne i Stockholm eftersom de har avtal med hotell som Scandic. För dem finns ett antal transferbussar att välja på.

Transferbussarna körs av Strömma. Busstorget äger rum den 16-17 april, från lunch till lunch.

Busstorget arrangeras av Sveriges Bussföretag tillsammans med Scania, Setra, Volvo, Mercedes-Benz och Svenska Neoplan. Arrangemanget har tillkommit sedan TUR-mässan i Göteborg har gjorts om och Busstorget där har försvunnit.

– Det kommer också en hel del branschintressenter till Busstorget. Hotell, grossistföretag och färjerederier, uppger Charlotte Erlandsson.

Slottsmiljö som lockar. Busstorget hålls på Häringe Slott söder om Stockholm den 16 - 17 april. Foto: Häringe slott.

Slottsmiljö som lockar. Busstorget hålls på Häringe Slott söder om Stockholm den 16 – 17 april. Foto: Häringe slott.

Fem bussar kommer att ställas ut, en från vardera Svenska Neoplan, Volvo, Scania, Setra och Mercedes-Benz. Dessutom kommer ytterligare fem bussar att finnas tillgängliga för provkörning.

Dessutom finns ett omfattande seminarieprogram. Bland annat kommer Sveriges Bussföretags arbete när det gäller turist- och beställningstrafik att presenteras och aktuella EU-frågor att tas upp. Allmänna reklamationsnämnden finns på plats och de ständigt aktuella frågorna kring kör- och vilotider tas upp på flera seminarier.

Annat som behandlas är frågor kring drivmedel och kollektivavtal.

– Det har visat sig vara ett lyckat drag att lägga Busstorget på ett slott istället för på en mässa. För åtskilliga av våra medlemmar bir det ändå många mässor under ett år. Och räkna med att slottets uppvärmda utomhuspool kommer att vara öppen, säger Charlotte Erlandsson.

Taggat som: , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)