Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Daimler Buses backar

En Mercedes-Benz O500MA i Brasilien. Den svaga brasilianska bussmarknaden bidrar till minskade volymer för Daimler Buses. Foto: Daimler Buses.

En Mercedes-Benz O500MA i Brasilien. Den svaga brasilianska bussmarknaden bidrar till minskade volymer för Daimler Buses. Foto: Daimler Buses.

Europas största busstillverkare, Daimler Buses, gör ett svagare resultat under det första kvartalet i år,jämfört med samma period förra året. Det framgår av Daimlerkoncernens delårsrapport som presenterades på tisdagen. Daimler förklarar nergången med den svaga sydamerikanska marknaden.

Försäljningen minskade från exceptionellt höga 6 700 till 5 700 bussar och busschassier under årets första tre månader. Framför allt påverkades siffran av en vikande marknad för busschassier i Latinamerika.

En stark efterfrågan på kompletta bussar i Västeuropa och Turkiet räckte inte för att kompensera nergången i Latinamerika.

En ändrad produktmix med en ökad försäljning av kompletta bussar gjorde att omsättningen under det första kvartalet i år uppgick till 877 miljoner euro (8,2 miljarder SEK) mot 859 miljoner euro (8 miljarder SEK) samma tid i fjol.

Rörelseresultatet sjönk från fjolårets 53 miljoner euro (497 miljoner SEK) till 34 miljoner euro (319 miljoner SEK).

Daimler Buses räknar med en betydande nergång i år när det gäller sålda bussar och busschassier.

Share Dela

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)