Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Spårarbete satte sprätt på expressbussresandet

En av Swebus expressbussar i Örebro. Företaget har den senaste tiden fått en kraftig resandeökning på sträckan Örebro - Västerås -Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

En av Swebus expressbussar i Örebro. Företaget har den senaste tiden fått en kraftig resandeökning på sträckan Örebro – Västerås -Stockholm. Foto: Ulo Maasing.

Sedan Trafikverket stängde av delar av tågtrafiken norr om Stockholm har tågresenärer rusat till Swebus. Störst ökning är det på sträckan Stockholm – Västerås, där fyra gånger fler resenärer åker med Swebus. Under hela banarbetet kommer Swebus sätta in extrabussar för att skapa fler platser.

Banarbetet mellan Spånga och Kallhäll inleddes söndag kväll 5 april och kommer pågå fram till måndag 13 april klockan 04.30. Restiden med tåget förlängs med cirka 40 minuter och banarbetet påverkar framförallt tågresenärer på sträckan Örebro-Västerås-Stockholm. Hos Swebus märks en kraftig ökning av resenärer som en följd av banarbetet.

Det är främst på de kortare sträckorna som resenärer väljer expressbussen istället för tåget. Störst ökning är det på sträckan Stockholm – Västerås, där antalet resenärer under påsklovsveckan är fyra gånger fler än samma period förra året.

Mellan Örebro och Stockholm var expressbussresandet dubbelt så stort som vanligt.

– Många väljer att resa med oss istället för tåget för att få en kortare restid och slippa krångliga byten till ersättningbussar, säger Christel Grip, presschef på Swebus.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)