Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stagecoach´ expressbussimperium bryter in i Italien

Megabus.com fortsätter i snabb taxt sin europeiska expansion. Nu står Italien på tur.

Megabus.com fortsätter i snabb taxt sin europeiska expansion. Nu står Italien på tur.

Brittiska Stagecoach´ fortsätter att i snabb takt bygga ut sitt expressbussnät i Europa genom megabus.com. För bara några veckor sedan startade man inrikestrafik i Tyskland och nu står Italien på tur, även om bolaget inte officiellt har gått ut med nyheten. I Italien har expressbusstrafiken hittills varit förbehållen nationella bolag.

Till en början kommer megabus.com att satsa på trafik mellan Venedig och Turin samt Milano – Rom – Neapel med tio helt nya Van Hool-bussar, men den uttalade ambitionen är att expandera i snabb takt, rapporterar den italienska facktidningen Autobus.

Megabus.com kommer att ha sin första italienska bas i Bonate Sopra, Bergamo.

Företaget garanterar att på alla avgångar ha platser till ett lägsta pris på en euro (knappa tian i svenska pengar).

Tidigare har megabus.com med stor framgång etablerat sig även i USA och Canada efter att först ha byggt upp ett omfattande linjenät i Storbritannien.

Styrelseordförande i Stagecoach är Sir Brian Souter, som en gång tillsammans med sin syster Ann Gloag grundade det som senare skulle växa sig till en av världens största persontrafikföretag.

Det är inte bara från väster, genom megabus.com, som Souter expanderar i kontinentala Europa. Häromåret grundade han genom sitt investmentbolag Souter Investments ett helt nytt expressbussföretag, PolskiBus som sedan dess har vuxit snabbt, både i Polen och med trafik i Polens grannländer.

I Finland tog Brian Souter genom Souter Investments häromåret över expressbussföretaget OnniBus och man har nyligen även etblerat sig i Nya Zealand.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)